Zobacz wszystkie opublikowane treści znajdujące się pod kategorią: Opinie. Odwiedź naszą stronę, aby przeczytać pozostałe wpisy i nabyć ciekawe pozycje literackie autorstwa Rollo Tomassi, a także wielu innych autorów.

  • meskie-sylwetki-cz.2

Najbardziej męskie sylwetki w historii cz. 2

Najbardziej męskie sylwetki historii. O prawdziwym wikingu, który całe życie poświęcił dla szukania satysfakcji, o lekarzu-rewolucjoniście, który odznaczył się bezkompromisowością oraz o oficerze, któremu ból fizyczny nie był obcy. Zapraszamy do lektury drugiego z serii artykułów poświęconych niesamowitym mężczyznom. Niezależnie od ich poglądów czy piętna, które odcisnęli na

Autor: |2018-10-17T11:00:29+02:002018/10/17|Kategorie: Kodeks Mężczyzny, Opinie|
  • Pornografia

Czy faceci mają problem z pornografią?

Pozornie nieistotna sprawa, a zaczyna kłaść się cieniem na całych społeczeństwach. Choć problem uzależnienia od pornografii stanowi temat tabu, to należy o nim mówić, bo dotyczy nawet chłopców. Pornografia. Problem, który dotyka Ciebie albo kogoś, kogo znasz. Skąd ta pewność? Między innymi stąd, że ostatnimi czasy znany portal

Autor: |2018-10-11T15:31:56+02:002018/10/11|Kategorie: Kodeks Mężczyzny, Opinie|Tagi:|
  • wagram

Najbardziej męskie sylwetki w historii cz. 1

Najbardziej męskie sylwetki historii. O mężczyźnie z nizin, który niezłomnie dążył do swojego celu, o generale okresu napoleońskiego, który zasłynął niesamowitą odwagą i brawurą oraz o stoickim cesarzu-filozofie. Niniejszym artykułem rozpoczynamy serię, ukazującą sylwetki najbardziej męskich mężczyzn historii. Każdy facet, niezależnie od tego, czy jest zły, czy dobry,

Autor: |2018-10-08T10:35:50+02:002018/10/06|Kategorie: Kodeks Mężczyzny, Opinie|
  • 9 książek dla syna

9 książek, które powinien przeczytać Twój syn

Są takie książki, które zmieniają człowieka na lepsze, kierując umysł na właściwie tory. Są również i takie, które niszczą, miast tworzyć. Co zatem powinien przeczytać Twój syn? Młodość jest jak przedmowa do książki: czasem książka co innego zawiera, nie to, co obiecywała przedmowa. Alojzy Ziółkowski Młodość niesie

Autor: |2018-11-20T15:48:42+01:002018/10/06|Kategorie: Filozofia, Opinie|
  • czy-mezczyzny-udaja-meskosc

Czy faceci symulują męskość?

Wraz ze zmniejszającą się dla mężczyzn szansą na wykonywanie tego, ku czemu zostali stworzeni, coraz większy nacisk kładzie się na symulowane, zastępcze i zintelektualizowane sposoby uwalniania męskości. Nasze umysły i ciała są przystosowane do funkcjonowania w trudnym świecie. Sytuacje, które sprawiają, że jesteśmy szczęśliwi, a także te, w

Autor: |2018-09-26T22:08:55+02:002018/09/26|Kategorie: Filozofia, Opinie|Tagi:|
  • Koedukacja

Koedukacja – poznaj główny grzech polskich szkół

Czy obecni chłopcy padają ofiarą niebezpiecznego eksperymentu naszych czasów? Parę słów o szkodliwości koedukacji – tak popularnej w obrębie naszej pięknej cywilizacji Zachodu. O edukacji można by pisać długo, począwszy od arbitralnie narzucanego programu nauczania, krzywdzącego naturalne predyspozycje młodych chłopców i dziewcząt, skończywszy na świeżych adeptach uczelni, nie

Autor: |2018-09-19T18:27:02+02:002018/09/19|Kategorie: Filozofia, Opinie|Tagi:|
  • samotna matka

7 powodów, dla których nie powinieneś umawiać się z samotną matką

Będziesz ponosił jedynie odpowiedzialność, a stopa korzyści będzie niska i niepewna. Czy w świetle tego, co zostało tu powiedziane, nadal uważasz, że taki związek wart jest zachodu? Natura wytworzyła pewien paradoks, który wymaga od kobiet, i tym samym od mężczyzn, przystosowania się zarówno do krótkofalowych, jak i długofalowych

Autor: |2018-09-12T19:38:26+02:002018/09/12|Kategorie: Kodeks Mężczyzny, Opinie|
  • kultura otyłości

Rollo Tomassi: Kultura Otyłości

Jeśli wszystko to, co się liczy, znajduje się we wnętrzu człowieka, to każdy, kto ci powie, że musisz się zmienić, jest zwykłym manipulantem kierującym się własnymi, egocentrycznymi pobudkami. Na zdjęciu: „Czy twoje plażowe ciało jest gotowe?”. W ciągu niespełna 4 lat, które poświęciłem rozkręcaniu bloga The

Autor: |2018-09-12T13:54:06+02:002018/08/29|Kategorie: Opinie|
  • wiedzma radzi portale randkowe czerwona pigulka

Wiedźma próbuje czerwonej pigułki

Przeciętny facet jest przekonany, że kobiety są w stanie nieomylnie i świadomie stwierdzić, czego chcą, i szczerze mu o tym powiedzieć, pomimo zachowań, które tym pragnieniom przeczą. Niedawno na znanym nam blogu „Wiedźma radzi” pojawił się polemiczny wpis dotyczący jednego z fragmentów książki. Autorka bloga pisze teksty skierowane

Autor: |2018-09-12T13:54:57+02:002018/08/13|Kategorie: Opinie|
  • książka kontra e-book

Książka papierowa kontra e-book. Kilka słów w obronie papieru

Parę słów o tym, dlaczego wyprany z formy e-book nigdy w pełni nie zastąpi książki fizycznej, pięknej ze względu na wiele innych aspektów prócz samej treści. Książka papierowa to przeżytek! Kto jeszcze ma dzisiaj siłę i cierpliwość do siłowania się z tymi opasłymi tomiskami? Wydania papierowe z całą

Autor: |2018-09-12T13:55:15+02:002018/08/06|Kategorie: Opinie|